ZASTONJ POŠTNINA NAD 37€

Na obisku pri KOZOROGIH

Na dnu strani najdeš zemljevid poti, ki sva jo prehodila.

Tokrat želim z vami deliti izkušnjo na eni izmed lepših poti v gorah. Končno sva se odločila, da osvojima Bovški Gamsovec - enega izmed lepših vrhov v Julijcih. Polna pričakovanj sva se podala na pot, ki naju nikakor ni razočarala!

Že zgodaj zjutraj sva bila na izhodišču pri Aljaževem domu, od koder sva se podala na pot čez Sovatno. Vsak korak naju je popeljal višje in višje in vseskozi sva lahko opazovala mogočne gore v okolici. 

Pot, ki se začne v gozdu in nadaljuje navzgor po melišču je res prijetna, ves čas pa ponuja izjemen pogled na okoljne gore. Proti vrhu jo popestrijo še jeklenica in nekaj klinov, ki čisto na koncu poti vodijo skozi kratek prehod med dvema skalama.

Ko sva se bližala vrhu Bovškega Gamsovca, sva srečala družino devetih kozorogov. Opazovala sva jih, kako se brezskrbno sprehajajo po skalnatem terenu, občudovala njihovo eleganco in moč.

Na vrhu Bovškega Gamsovca sva imela malico s čudovitim pogledom na Triglav, ki naju je kar vabil, da podaljšama pot še za nekaj 100m višinske razlike. Da sva si nekoliko popestrila pohod, sva naredila krožno pot in se v dolino vrnila po poti čez Luknjo. 

  

Najina pot:


Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti