ZASTONJ POŠTNINA NAD 37€

Veličasten vzpon na KRALJA SLOVENSKIH GORA!

Na dnu strani najdeš zemljevid poti, ki sva jo prehodila.
 

Tokrat sva se podala proti 6. najvišji gori v Sloveniji. Na sončni strani alp se nahaja Jalovec, nesporni kralj gora in za mnoge najlepša gora v Sloveniji. 

Zgodaj zjutraj sva parkirala na parkirišču pod planiško velikanko, kjer sva za celodnevni parking odštela le 3,5€. Do Doma v Tamarju sva peš porabila nekje pol urce, od koder pa sva pot nadaljevala proti Kotovemu sedlu.

Pot do sedla ni preveč zahtevna, začne se v gozdu in nadaljuje po prodišču. Kasneje preide na nekoliko bolj strma pobočja z minimalno izpostavljenimi predeli, ki pa jih spremljajo čudoviti pogledi na okolne gore.

Jalovec

Po približno 2 urah hoje, kakih 100 metrov stran od markirane poti, opazimo ikonično skalo in bivak pod Kotovim sedlom. Fotogenično razpolovljen balvan naju je pritegnil, da sva si ga ogledala še od bližje in tam posnela par fotografij. 

 

Sledil je krajši del do sedla, kjer sva imela srečo in prvič v slovenskih gorah videla svizce. Pot po grebenu je ponekod sicer bolj strma, vendar vredna vsakega koraka, saj jo ves čas obdajajo prekrasni dvatisočaki. 

Zadnji del poti, plezalni del, je bil nama najbolj všeč. Sicer je poleg obvezne čelade priporočen še samovarovalni komplet, vendar ga midva nisva potrebovala. Pot je lepo zavarovana in dobro označena, ves čas pa so na voljo čisto brezplačni, a čudoviti pogledi na mogočne gore.



"Kralj" je osvojen, "kraljica Škrlatica pa nama vsekakor ne uide izpod nog!

 

Najina pot

 

Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti