ZASTONJ POŠTNINA NAD 37€

Raj za športnike vseh vrst! 7 aktivnosti, ki jih lahko počneš na Gardskem jezeru!

Se sezona "morje" še ni začela, v visokogorju je sneg, tebi se pa športa? Rešitev se nahaja v Italiji! Gardsko jezero ti ponuja toliko aktivnosti, da bo tvoj vikend izlet minil tako hitro, da se boš tja še zagotovo želel/a vrniti. Potrebuješ ideje za načrtovanje svojih aktivnosti?
-
Predstavljamo ti 7 najboljših aktivnosti, ki smo jih tam že preizkusili in za katere zagotavljamo, da te ne bodo pustile ravnodušnega.
 
Potuješ na Gardsko jezero za 5 dni? Ali za 7 dni? Verjemi, nikoli ti ne bo zmanjkalo idej, kako aktivno in zanimivo izkoristiti dan.  

 Zemljevid aktivnosti

 

 Pohodništvo

Z gondolo se lahko iz mesteca Malcesine odpeljete do prve ali druge postaje. Od tam se nato lahko povzpeš po gorski verigi na najvišji vrh, Monte Baldo 2218nmv. Greben ti ponuja čudovit razgled na kar 12 dvotisočakov, zato ne skrbi, pohodniških poti ne zmanjka. Če pa ti ostane še kaj časa, pa te na severu jezera čaka ogromno novih vzponov.

Sentiero panoramico in Monte Baldo

Feratanje

Na severnem delu Gardskega jezera se ti ponuja ogromna izbira zavarovanih plezalnih poti. Z vožnjo v radiju 40 min dosežeš več kot 20 zelo zanimivih ferat. Vseh še nismo obiskali, te ki pa smo, pa so pri nas pustile poseben pečat. Izbira je velika; tam najdeš vse od prepadnih, zelo razglednih in izpostavljenih do dobro varovanih in lepo označenih poti. Tudi plezanje ob slapu ni čisto nič nenavadnega, saj je to, da te ob vročem soncu hladijo kapljice vode res prav osvežujoča izkušnja. Vsekakor vredno obiska!
Ferrata "Signora delle Acque"

Športno plezanje

Če te navdušujejo visoke in nizke naravne plezalne stene, ti ne potrebujem posebej razlagati, zakaj je obisk Gardskega jezera "must do". Severno od jezera je mesto Arco, ki je obdan z dolino Sarca. Ravno mesto Arco je zibelka športnega plezanja. Tam lahko izbiraš med več kot 130 športnimi in 33 večraztežajnimi plezališči. Vseh smeri je več kot 5.000. Spopadeš se lahko z zelo težkimi in nekoliko lažjimi, s kratkimi in izjemno dolgimi smermi, celo do 1400m. V vseh plezališih, ki smo jih obiskali, je bilo plezati res užitek. Prav poseben občutek pa je, ko na vrhu vpneš še zadnji sistem, pod tabo pa se razteza ogromno jezero, obdano s prelepo naravo.

Falesia Belvedere

Kolesarjenje


Cestno kolesarjenje


V spomladanskih mesecih je Gardsko jezero tisto, ki ga preprosto moraš obiskati. Na jugu jezera lahko kolesariš čez gričke in vinograde, na severu pa te čaka malo bolj hribovit gorski svet. Okoli jezera je speljana cesta, dolga 140km, ki jo lahko kadarkoli podaljšaš še na kakšen griček, kjer ob Aperol spritz-u opazuješ čudovit sončni zahod. Če te mikajo strmine, pa te na severu jezera čakajo neskončni klanci in neverjetni spusti. Razgled nikoli ne bo razočaral, karkoli boš izbral. 


Gorsko kolesarjenje

Tudi gorsko kolesarjenje je v tem delu Italije zelo razvito. Na severu jezera te čaka veliko urejenih poti za spuste z gorskim kolesom (Downhill in Enduro) in veliko poti, ki jih lahko prekolesariš z gravel kolesom. Odvisno kaj ti bolj sede. Ves čas te spremlja res lepa narava in nori razgledi. Ena ura vožnje iz Rive del Garda proti severu pa te pripelje do večjih Bike parkov, kjer je možnosti za kolesarjenje praktično neskončno.


Urbano kolesarjenje

Če po navadi na dopust kolo vzameš zato, ker rajši raziskuješ nove kotičke s kolesom, kot pa peš,je tudi v tem primeru obisk Gardskega jezera dobra odločitev. Na ta način lahko prihraniš zelo veliko časa in tako obiščeš večje število mest ob vodi. Hitreje, bolj praktično in še bolj zanimivo. Če pa kolesa nimaš, ampak ti je ta ideja všeč, te res ne rabi nič skrbeti. Na vsakem koraku ob jezeru ponujajo ogromno možnosti za najem koles, od gorskih do električnih. 

Tagliata del Ponale  

Windsurfing in Kitesurfing

Ja, tudi vodni športi so tukaj zelo popularni. Še dobro, da je jezero res ogromno in je tako dovolj prostora za vse. Če stanuješ kje ob obali, si lahko zjutraj iz postelje na deski sredi jezera v 10ih minutah. Zjutraj severni veter Pelèr poskrbi za vse vozle, ki jih potrebuješ, da te adrenalin zbudi. Prav tako pa lahko popoldan izkoristiš južni veter Ora, ki ti bo podaril dodatne priložnosti za zabavo. 

 

 Canyoning

V tej regiji je seveda tudi Canyoning eden izmed bolj obiskanih in dobro razvitih. Izbiraš lahko med več kot 10 destinacijami, kjer si boš osvežil dan. Lokalni vodniki te bodo popeljali na skrite in neverjetne kotičke, kjer boš lahko svoj izlet popestril z adrenalinskim soteskanjem. 
  

Ostali športi in aktivnosti

Med vsemi zgoraj naštetimi se najde še veliko drugih možnosti, ki so vredni omembe. Čas si lahko krajšaš z obiskom jam, igranjem golfa, plavanjem in potapljanjem. Če rad tečeš, ti neskončnih urejenih poti ne bo zmanjkalo. Lahko raziskuješ mesta z ladjico, ki ves čas vozi iz ene, na drugo stran otoka. Lahko se izgubiš pri odkrivanju lepih razglednih točk, greš na pokušino vin na poti domov pa obiščeš še znameniti adrenalinski park- Gardaland. Možnosti je ogromno, zato hitro splaniraj dopust in se odpravi tja vsaj za podaljšan vikend. Ne bo ti žal, verjemi! 

Tagliata del Ponale in Malcesine

Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti